Akadémia

Saša Lorková

Ahojte! Volám sa Saša, mám 15 rokov a tento rok patrím k členom Akadémie veľkých diel. Milujem čítanie kníh, písanie, počúvanie hudby a tak celkovo umenie ako také. To je aj dôvod, prečo zapojenie sa do Akadémie bolo správne rozhodnutie. Už po pár seminároch mi to pomohlo vnímať umenie viac do hĺbky a  utvoriť si k umeniu ešte úprimnejší vzťah. Tento krúžok by som preto odporučila každému, či už umenie máte radi alebo nie, ponúkne vám to len kvalitné diela, ktoré vám určite pomôžu pozerať sa na svet trochu inak.

Veronika Gromošová

Volám sa Veronika a som zamilovaná do prírody. S ňou sa spája moja láska k bylinkárstvu, motýľom a Bohu. Okrem prechádzok obľubujem dlhé ponáranie sa do kníh a rôzne ručné práce. pri ktorých si rada vypočujem klasickú alebo chválovú hudbu. Moju lásku k umeniu teraz môžem rozvíjať pomocou programu Akadémie veľkých diel. Ak hľadáte vo veciach hlbší zmysel rovnako, ako ja, v Akadémii rozhodne nájdete, čo hľadáte!

Lorin Amir

Moje meno je Lorin Amir a navštevujem 2.BA.  Nerada píšem o sebe, považujem to za jednu z najťažších vecí. Ak sa však mám vyjadriť ku krúžku Akadémia veľkých diel, baví ma na ňom pestrý výber rôznych umeleckých výtvorov. Analyzujeme a rozprávame sa o hudbe, filmoch, literatúre a výtvarných obrazoch. Rozvíjame si pritom kritické myslenie a argumentáciu. Diela sú síce staršieho dáta, ale na  kvalite im to určite neubralo. Ukazuje sa, že ľudia z minulosti nie sú až tak odlišní od tých dnešných.