V poetickej atmosfére

V piatok 8.11.2023 sa už tradične konala naša Čítačka.

Dobrá atmosféra a nálada boli samozrejmosťou, no prekvapili nás aj isté modifikácie. Prvýkrát sme totiž mohli zažiť auru podniku Poetika. Očarujúce priestory terasy nám aj napriek tuhej zime poskytovali príležitosti objednania dobrej kávy alebo čaju, prípadne možnosť zabaliť sa do deky.

V centre pozornosti dominovala nová moderátorská dvojica: Matúš Pipka a Ondrej Mandúch z 3.C, ktorí dodali všetkému originálny nádych. Ako zvyčajne nás sprevádzali rozsiahlym programom od prednesu hlbokej či vtipnej poézie a prózy študentov, po krásne hudobné vystúpenia, ktorých bolo oveľa viac ako minule.

“Bolo to úplne v pohode. Prišiel som tam s tým, že ja budem ja a to isté aj Ondrej. Chceli sme si robiť našu srandu – robili sme. To je celé,” odpovedal Matúš Pipka na otázku, ako sa mu jeho nová úloha páčila. Opýtali sme sa na pocity aj členky organizačného tímu, Anny: “Bolo to veľmi príjemné strávenie piatkového večera. Aj napriek zime ma zahriala atmosféra známych pesničiek (a hlavne deka). Bolo to vtipné, veselé, ja som sa bavila.”

Napokon by som chcel pochváliť Damiána (Dzurovčina) a jeho zostavu, keďže s prípravou kapely to je vždy také hektické, a on to dokázal priam bleskurýchlo. Ale fakt, všetky hudobné vystúpenia boli výborné a úžasnú atmosféru i estetický zážitok si pochvaľoval aj personál Poetiky, ktorý nás vyzýval k tomu, aby sme prišli znovu, budú sa na nás tešiť.

Ďakujeme všetkým organizátorom, zvukárom, fotografovi, účastníkom, podniku Poetika a v neposlednom rade p.uč. Anežke Richtarikovej, že nám aj tento školský rok spríjemnila život táto všetkými vytúžená akcia.

Samo Šarišský, 2.C