Plesajú aj Monikáči

   V jeden z tých hmlistých zimných podvečerov, kedy človek nevie, či prší alebo padá sneh, naše kroky smerovali do vysokoškolskej jedálne za zábavou, o ktorú sa nám v tento deň 27.1.2024 postaral parlament našej školy a zorganizoval pre nás ples.

   Preukázali sme sa zakúpeným lístkom a zasadli k určenému stolu podľa tried. Z každého kúta sa ozývala hlasná vrava a smiech. Každý vymódený v obleku, či v nádherných šatách, s vyčesanými vlasmi a s doladenými doplnkami, s nedočkavosťou očakával prvý úvodný tanec, ktorý si pripravili študenti z kurzu spoločenských tancov pod vedením pána učiteľa Širotňáka. Na scénu ho uviedli moderátori, ktorí slávnostne otvorili večer na čele s predsedom parlamentu.

   Po úvodnom tanci sa na tanečný parket pridávali postupne všetci. O zábavu sa bravúrne postaral dídžej Johny, ktorý nás sprevádzal večerom s najrôznejšou paletou hudby. Všade okolo panovala dobrá nálada, ku ktorej prispievala aj výzdoba a dobré jedlo, neskôr nechýbal ani zákusok. Cez hudobné prestávky nás moderátori bavili hrami medzi, ktoré patrila aj hra na hru, či zoznamovacia hra.

   Uvoľnená atmosféra sa na chvíľu zmenila na trošku napätia, keď začali vyhlasovať šťastlivcov v tombole, pretože išlo o naozaj zaujímavé aj hodnotné ceny…poukážky, školské potreby, vysávač, či hlavnú cenu – notebook, zvon na WC a mnoho ďalších zaujímavých cien, za čo ďakujeme sponzorom.

   Po vyhlásení všetkých výhercov ostávalo už iba vyhlásiť kráľa a kráľovnú plesu, ktorými sa stali Tamara Demjanová zo 4.B a Gregor Muranský z 5.BA. 

   Kráľ a kráľovná predviedli spoločný tanec so zlatými korunami na hlavách. Postupne sa k ním pridával aj zvyšok osadenstva.

   Po neustálom dopytovaní sa o jednu pesničku viac od dídžeja sme sa zberali na odchod domov, sprevádzaní dobrou náladou a s úsmevom na tvári, či s novonadobudnutými zážitkami z tohtoročného plesu.  

   Už ostáva len jedna nezodpovedaná otázka: „Prekoná budúci ples ten tohtoročný?“

Dominika Tarjanová, 1.A