Kde bolo, tam bolo jednej noci

Možno to mnohí poznáte. Dlhé či krátke noci bez snov. Moje sny som si nepamätala, asi boli bezvýznamné. No jedna noc to zmenila.

Netuším ako moja fantázia a podvedomie dokázali naprogramovať (hej, trošku veľa programujeme v škole na informatike, tak sa mi to slovo zapáčilo) sen, ktorý ma donútil vstať hodinu pred budíkom a dlho sa prevaľovať na posteli. Ďakujem ti moja drahá fantázia! O čo tam išlo? Teraz si fakt nerobím srandu, v tom sne ma išla pohrýzť divá sviňa do nohy. Au! Nerozumiem ako sa táto džvir dostala do môjho podvedomia, ale okej. Dej pokračoval a ja som namiesto toho, aby som pred ňou zutekala, snažila som sa ju priľahnúť. Wau! Určite sa ti ju podarí privaliť, keď ty máš tak 50-60 kíl a ona možno raz toľko. Moja vražda ani vražda divej svine sa nekonala. Ako som spomínala zobudila som sa. V mysli som si hovorila, že predsa nemôžem začať nový týždeň (bol pondelok ráno) takto, týmto hrozným snom. Aj vám sa stáva, že začnete v noci premýšľať nad učivom, ktoré máte vedieť do školy na ďalší deň? Predpokladám, že nie. No, ja som asi iná. Hlavou mi začali behať myšlienky o dekadentných básňach a autoroch, ktorí tieto básne písali. Snažila som sa ich, kšic, odplašiť, veď haló, bol to len divný sen a ja chcem ďalej spať! Podarilo sa mi zaspať pol hodinu pred budíkom. Druhý sen, po ktorom som tak túžila, aby nový pracovný týždeň nezačal hrozivo, bol našťastie krajší. Fantázia ma zaviedla do školskej lavice (možno si hovoríte, ako to môže byť krajšie, ale verte, všetko je krajšie ako obrovská divá sviňa). Mali sme hodinu, moju obľúbenú informatiku. Teda možno nie je až tak obľúbená, ale dajme tomu, že áno. Čo sme na nej mohli tak asi robiť? No predsa, P.R.O.G.R.A.M.O.V.A.Ť.  Všetky príkazy ako canvas.create_line, canvas, create_rectangle, canvas.create_, canvas… som mala sviežo na pamäti. Fantázia vymyslela programovanie štipca. Absurdné, nie? Krásne som si načrtla súradnice, písmenko po písmenku, číslo po čísle zadávala do programu, stlačila som F5, už  bolo treba len stlačiť enter, aby som uvidela výsledok svojho vymakaného štipca. Skúste hádať, čo sa stalo… Zazvonil budík! 

Bol pondelok ráno. Mňa v škole čakala písomka z literatúry a na ďalšej hodine skúšanie s informatiky. Ci jeho! Podvedomie spracovávalo učivo celú noc, je to fascinujúce ako pracuje naša myseľ. Stále som však neprišla na to, odkiaľ sa tam vzala divá sviňa, ktorá ma chcela tak hrozne poslať na druhý svet (teda, aspoň v mojej fantázií by ma vzala).